Recepten

Energiebommen

De basis van dit recept komt uit het boek ‘Eten als medicijn’ van Dale Pinnock. Ik heb er mijn eigen energiebommen van gemaakt door een paar kleine dingen aanpassingen. Deze energiebommen zijn fantastische kleine tussendoortjes om in de koelkast achter de hand te hebben , voor als je behoefte hebt aan een oppepper. Spirulina is een blauwgroene zoutwater alg die veel proteïnen, essentiële vetzuren en B-vitaminen bevat.

De basis van dit recept komt uit het boek ‘Eten als medicijn’ van Dale Pinnock. Ik heb er mijn eigen energiebommen van gemaakt door een paar kleine dingen aanpassingen.

Deze energiebommen zijn fantastische kleine tussendoortjes om in de koelkast achter de hand te hebben , voor als je behoefte hebt aan een oppepper.

Spirulina is een blauwgroene zoutwater alg die veel proteïnen, essentiële vetzuren en B-vitaminen bevat.

Ingredienten

Voor 10-12 personen

250 gram dadels, zonder pit

200 gram rauwe walnoten

50 gram amandelen

3 theelepels spirulinapoeder

Snufje Chiazaad

geraspte, gedroogde kokos

Bereidingswijze

Doe de dadels, walnoten en amandelen, chiazaad en spirulina in een keukenmachine op de hoogste stand tot een stijve pasta.

Strooi de kokos op een bord en zet een schoon bord klaar. Doordat je de ingrediënten op hoge snelheid maalt, wordt de olie uit de noten geperst en krijg je een olieachtige pasta.

Pluk stukjes ter grootte van een duim van de pasta, draai er balletjes van, rol de balletjes door de geraspte kokos en leg ze op het schone bord.

Zet de balletjes een paar uur in de koelkast om ze op te laten stijven.

In de koelkast een paar weken houdbaar.

Een heerlijk gezonde energievol tussendoortje.